Avainsana: Kestävä kehitys
-
Tiina Brandt, Helena Kuusisto-Ek, Riikka Wallin
Jakso 8: Konferenssista nostetta liiketalouden alalle
Tarinoita yhteiskirjoittamisessa -podcastin jaksossa Tiina Brandt ja Helena Kuusisto-Ek kertovat siitä, miten Tulevaisuudenkestävä bisnes -konferenssi on saanut alkunsa ja mikä merkitys sillä on ollut liiketalouden alalle. Mitä he ovat oppineet konferenssin järjestämisestä ja konferenssijulkaisun toimittamisesta? Keskustelua johdattelee Riikka Wallin.
-
Antti-Veikko Salo
Suuria tarinoita suurella vastuulla
Useiden maailmanlaajuisten ympäristö- ja muiden kriisien keskellä audiovisuaalisella alalla on hallussaan ainutlaatuinen väline suurten massojen puhuttelemiseen. Miten tarinankerronnan lahjaa voisi hyödyntää niin, että ihmisten ajattelua ja toimintaa saisi ohjattua kohti kestävämpää elämää – sortumatta kuitenkaan manipulointiin ja propagandan tuottamiseen?
-
Heidi Rontu, Pia Vaajakallio, Ulla Vehkaperä
Jakso 6: Moninainen työ- ja opiskelukyky
Moninainen Metropolia -podcastissa Ulla Vehkaperä ja Pia Vaajakallio keskustelevat Heidi Rontun kanssa siitä, mitä moninainen työ- ja opiskelukyky tarkoittaa. Miten voidaan taata, että yhdenvertaisuustyö ei jää vain suunnitelmien tasolle ja miksi työnantajien tulisi edistää työn muotoilemista?
-
Heidi Rontu, Johanna Niemi
Jakso 5: Moninaisuus, työelämä ja sukupuolten välinen tasa-arvo
Moninainen Metropolia -podcast-jakson vieraana on Metropolian asiantuntija ja opettaja Johanna Niemi. Millainen sukupuolijakauma on Metropolian eri aloilla? Onko sukupuolen mukainen eriytyminen erityisen vahvaa Metropoliassa? Entä miten opiskelijoiden valintoihin voidaan konkreettisesti vaikuttaa?
-
Heidi Rontu, Juuli Ärttö
Jakso 2: Mitä moninainen Metropolia on opiskelijoille?
Tässä Moninainen Metropolia -podcastin jaksossa Heidi Rontun vieraana on toimintaterapian opiskelija ja Metropolian opiskelijakunnan METKAn hallituksen jäsen, edunvalvonta- sekä tapahtumavastaava Juuli Ärttö. Miten kansainväliset opiskelijat huomioidaan? Entä miten orientoivissa opinnoissa voidaan käsitellä moninaisuutta, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta?
-
Heidi Rontu, Mikko Jäkälä
Jakso 1: Mitä moninainen Metropolia on henkilöstölle?
Moninainen Metropolia -podcastin ensimmäisessä jaksossa Metropolian jatkuvan oppimisen johtajan Heidi Rontun vieraana on henkilöstöjohtaja Mikko Jäkälä. Miten varmistetaan, että Metropolian tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma ei jää pelkäksi pöytälaatikkopaperiksi? Onko jotain erityistä mitä pitäisi huomioida juuri henkilökunnan moninaisuudessa? Entä miten Metropolia asemoituu moninaisuuden edistämisessä suhteessa muuhun korkeakoulukenttään?