Tutkimus ja kehittäminen
-
Amir Dirin, Toini Harra
The critical role of usability and user experience in healthcare and agetech in the AI era
To ensure safety, usability and user experience must be prioritized in products when human users are involved, regardless of the development methods or technology used. What do we need to consider when developing AI and using it in service design processes in healthcare, agetech and beyond?
-
Marianne Roivas
Kirjoita parempia asiantuntijatekstejä 1/3: Kuka tekstissäsi puhuu ja kenelle?
Kirjoittaminen erilaisille yleisöille on keskeinen osa monen asiantuntijan työtä. Tukea on saatavana monesta suunnasta: organisaatioiden omista ohjeista ja laadukkaista oppaista. Tässä kirjoitussarjassa nostan esiin muutamia näkökulmia, jotka voivat auttaa asiantuntijakirjoittajaa kohti parempia tekstejä.
-
Laura Matikainen
Sosiaalisen median tulevaisuus – menevätkö kanavastrategiat uusiksi?
Miten hankkeista, tieteestä ja tutkimuksesta viestimisen käy sosiaalisen median myllerryksessä?
-
Vesa Heikkinen, Johanna Leskelä, Riikka Wallin
Jakso 10: Aitoa dialogia podcasteissa
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -jaksossa keskustellaan podcastien tekemisestä. Miksi jakaa uutta tietoa podcastien muodossa? Miten sisältö lähtee muotoutumaan? Entä mitä huomioitavaa on podcastien tuotannossa ja jakelussa? Vieraina Vesa Heikkinen ja Johanna Leskelä. Keskustelua johdattelee Riikka Wallin.
-
Maija Merimaa, Riikka Wallin, Milla Åman Kyyrö
Jakso 9: Toimittajan vastuu kokonaisuudesta
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -jaksossa Hankeviestinnän käsikirjan ja Vastuullinen hankeviestintä -kokoelman toimittajat Maija Merimaa, Riikka Wallin ja Milla Åman Kyyrö keskustelevat artikkelikokoelman toimittajan vastuusta. Miten voidaan parhaiten tukea kirjoittajia? Entä miten kannustaa yhteiskirjoittamiseen? Miksi ylipäätään haluttiin lähteä tekemään hankeviestintää käsitteleviä kirjoja yhdessä?
-
Tiina Ahti, Anne Suvitie, Anna Uunila, Riikka Wallin
Jakso 7: Pakohuonepeli oppimisen menetelmänä
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -jaksossa Tiina Ahti, Anne Suvitie ja Anna Uunila kertovat siitä, miten he ovat kehittäneet virtuaalisen pakopelin imetysohjauksen opetukseen. Miksi he halusivat kirjoittaa aiheesta myös ammattilehtiin? Entä millainen rooli lehdillä on ammatillisessa keskustelussa? Keskustelua johdattelee Riikka Wallin.
-
Sanni Aromaa, Janina Rannikko, Riikka Wallin
Jakso 6: Keskittymistä kirjoittamiseen retriitissä
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -podcastin jaksossa Sanni Aromaa ja Janina Rannikko kertovat kokemuksistaan kirjoitusretriitistä. Miten retriitti tuki kirjoittamista? Millaista oli asettaa itselle pieniä ja suurempia kirjoittamisen tavoitteita? Entä mitä voikaan saada kahdessa päivässä aikaiseksi? Keskustelua johdattelee Riikka Wallin.
-
Janne Kauttonen, Jyrki Suomala, Riikka Wallin
Jakso 5: Tekoäly kirjoittamisen apuna
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -podcastin jaksossa keskustellaan siitä, miten generatiivisesta tekoälystä voi olla apua kirjoittamisessa. Miten ja mihin tekoälyä kannattaa hyödyntää? Vieraat Janne Kauttonen ja Jyrki Suomala kertovat myös siitä, miten he systemaattisesti tekevät tutkimustuloksiaan saavutettavaksi ammattiyleisöille. Keskustelua johdattelee Riikka Wallin.
-
Laura Huhtinen-Hildén
Luovuus ja osallisuus yhteiskunnallisina muutosvoimina
Kun ymmärrys luovuudesta ja osallisuudesta syvenee, syntyy uusia mahdollisuuksia vaikuttaa yhteiskunnallisiin ratkaisuihin eri tasoilla.
-
Eveliina Korpela, Johanna Komppa, Riikka Wallin
Jakso 4: Tieteellisestä ammatilliseen julkaisemiseen
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -podcastin jaksossa aiheena ovat yhteiset intressit ja keskinäinen luottamus yhteiskirjoittamisessa. Aiheuttavatko ammattikorkeakoulun ja yliopiston erilaiset julkaisemisen kulttuurit ristiriitoja? Keskustelemassa Eveliina Korpela ja Johanna Komppa, Riikka Wallin johdattaa keskustelua.