Oppiminen
-
Aino Vuorijärvi, Riitta Lumme
Bioanalyytikon työn tekstilajeja oppimassa
Minkälaisia tekstitaitoja bioanalyytikko tarvitsee työskennellessään suomalaisessa työympäristössä? Mitkä ovat ammatin tärkeimpiä tekstilajeja? Entä miten oppia ja opettaa niitä bioanalytiikan uudessa kaksikielisessä (englanti-suomi) Bachelor-tutkinnossa?
-
Essi Santala, Kiika Sarpola
Menestyvä freelancer tietää mitä osaa
Osaamisen tunnistaminen on tärkeää erityisesti työelämän siirtymävaiheissa. Freelancer-työssä oman osaamisen kuvaamisen tärkeys ja jatkuva oppiminen korostuvat. Artikkeli käsittelee aihetta esitysteknisen alan näkökulmasta.
-
Paula Lindqvist, Riitta Lumme, Heidi Stenberg
Opintojen edistymisen haasteita ja keskeyttämisen syitä
Minkälaisia haasteita on korkeakouluopiskelijoiden opintojen etenemisessä, minkälaiset tekijät vaikuttavat keskeyttämisen taustalla ja mitkä syyt johtavat opinnoista eroamiseen? Artikkelissa näihin kysymyksiin vastataan opiskelijoille tehdyn sähköpostikyselyn tulosten kautta ja asiantuntijatietoon perustuen.
-
Mari Virtanen
Selkeä digitaalinen oppimisympäristö 2/2: Tekoälyapurit saavutettavuuden parantajana
Generatiivista tekoälyä voi hyödyntää digitaalisten oppimisympäristöjen saavutettavuuden parantamisessa. Pääset tässä artikkelissa tutustumaan tekoälykokeilujen tuloksiin ja esimerkkeihin.
-
Marita Huhtaniemi, Kati Marin, Kirsi Kuosa
Metropolian opintotarjonnan modularisointi horisonttiajattelun ohjaamana
Miten transformatiivista muutosta kuvaava Kolmen horisontin malli sekä modularisointi voivat auttaa uudistamaan opintotarjontaa systeemisesti ja tulevaisuuskestävästi?
-
Tiina Ahti, Anne Suvitie, Anna Uunila, Riikka Wallin
Jakso 7: Pakohuonepeli oppimisen menetelmänä
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -jaksossa Tiina Ahti, Anne Suvitie ja Anna Uunila kertovat siitä, miten he ovat kehittäneet virtuaalisen pakopelin imetysohjauksen opetukseen. Miksi he halusivat kirjoittaa aiheesta myös ammattilehtiin? Entä millainen rooli lehdillä on ammatillisessa keskustelussa? Keskustelua johdattelee Riikka Wallin.
-
Michael Keaney
Opening up the world, one thesis at a time
The graduation certificate is not unlike a license, certifying its owner’s professional competence and expertise. The process begins with the selection of a suitable topic, followed by analysis of relevant literature. This leads ultimately to the identification of a research question or issue that will form the basis of the thesis and its plan.
-
Aino Vuorijärvi
Aktiivi vai passiivi? 2/2: Tekijyys opinnäytetyötekstin eri osissa
Pitääkö asiantuntijateksti kirjoittaa aktiivissa vai passiivissa? Tässä artikkelissa Aino Vuorijärvi tarkastelee, miten tekijyyttä ilmaistaan ammattikorkeakoulun opinnäytetyötekstissä ja sen osissa.
-
Heidi Rontu, Pia Vaajakallio, Ulla Vehkaperä
Jakso 6: Moninainen työ- ja opiskelukyky
Moninainen Metropolia -podcastissa Ulla Vehkaperä ja Pia Vaajakallio keskustelevat Heidi Rontun kanssa siitä, mitä moninainen työ- ja opiskelukyky tarkoittaa. Miten voidaan taata, että yhdenvertaisuustyö ei jää vain suunnitelmien tasolle ja miksi työnantajien tulisi edistää työn muotoilemista?
-
Aino Vuorijärvi
Aktiivi vai passiivi? 1/2: Tekijyys asiantuntijatekstissä
Pitääkö asiantuntijateksti kirjoittaa aktiivissa vai passiivissa? Kyseessä on oletettua monisyisempi kielellinen ilmiö, jota Aino Vuorijärvi tarkastelee kahden artikkelin sarjassa.