Avainsana: Kestävä kehitys
-
Karolina Toivettula
Kiertotalous ja digitalisaatio muokkaavat rakentamisalan osaamistarpeita
Euroopan rakennusala on suuren murroksen edessä. Ilmastonmuutoksen torjunta ja digitalisaation kiihtyvä kehitys muuttavat niin työtä kuin osaamisvaatimuksia. Kiertotalous haastaa perinteiset rakentamisen toimintatavat, ja digitalisaatio tuo mukanaan uusia tehokkuus- ja tuottavuusvaatimuksia. Millaisia taitoja alalle tarvitaan nyt ja kuinka valmiita sen toimijat ovat omaksumaan muutoksen?
-
Kaisa Astikainen, Taku Kaskela
Konkretiaa vihreään siirtymään: av-alan tilannekartoitus
Elokuva- ja televisiotuotantojen lopputeksteihin on ilmestynyt viime vuosina viittauksia tuotantojen ympäristövastuullisuudesta. Samaan aikaan lopputeksteihin on alkanut ilmestyä myös uusia kestävyyteen liittyviä tehtävänimikkeitä, kuten ”ekokoordinaattori”.
-
Tiina Brandt, Helena Kuusisto-Ek, Riikka Wallin
Jakso 8: Konferenssista nostetta liiketalouden alalle
Tarinoita yhteiskirjoittamisessa -podcastin jaksossa Tiina Brandt ja Helena Kuusisto-Ek kertovat siitä, miten Tulevaisuudenkestävä bisnes -konferenssi on saanut alkunsa ja mikä merkitys sillä on ollut liiketalouden alalle. Mitä he ovat oppineet konferenssin järjestämisestä ja konferenssijulkaisun toimittamisesta? Keskustelua johdattelee Riikka Wallin.
-
Antti-Veikko Salo
Suuria tarinoita suurella vastuulla
Useiden maailmanlaajuisten ympäristö- ja muiden kriisien keskellä audiovisuaalisella alalla on hallussaan ainutlaatuinen väline suurten massojen puhuttelemiseen. Miten tarinankerronnan lahjaa voisi hyödyntää niin, että ihmisten ajattelua ja toimintaa saisi ohjattua kohti kestävämpää elämää – sortumatta kuitenkaan manipulointiin ja propagandan tuottamiseen?
-
Heidi Rontu, Pia Vaajakallio, Ulla Vehkaperä
Jakso 6: Moninainen työ- ja opiskelukyky
Moninainen Metropolia -podcastissa Ulla Vehkaperä ja Pia Vaajakallio keskustelevat Heidi Rontun kanssa siitä, mitä moninainen työ- ja opiskelukyky tarkoittaa. Miten voidaan taata, että yhdenvertaisuustyö ei jää vain suunnitelmien tasolle ja miksi työnantajien tulisi edistää työn muotoilemista?
-
Heidi Rontu, Johanna Niemi
Jakso 5: Moninaisuus, työelämä ja sukupuolten välinen tasa-arvo
Moninainen Metropolia -podcast-jakson vieraana on Metropolian asiantuntija ja opettaja Johanna Niemi. Millainen sukupuolijakauma on Metropolian eri aloilla? Onko sukupuolen mukainen eriytyminen erityisen vahvaa Metropoliassa? Entä miten opiskelijoiden valintoihin voidaan konkreettisesti vaikuttaa?
-
Heidi Rontu, Juuli Ärttö
Jakso 2: Mitä moninainen Metropolia on opiskelijoille?
Tässä Moninainen Metropolia -podcastin jaksossa Heidi Rontun vieraana on toimintaterapian opiskelija ja Metropolian opiskelijakunnan METKAn hallituksen jäsen, edunvalvonta- sekä tapahtumavastaava Juuli Ärttö. Miten kansainväliset opiskelijat huomioidaan? Entä miten orientoivissa opinnoissa voidaan käsitellä moninaisuutta, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta?
-
Heidi Rontu, Mikko Jäkälä
Jakso 1: Mitä moninainen Metropolia on henkilöstölle?
Moninainen Metropolia -podcastin ensimmäisessä jaksossa Metropolian jatkuvan oppimisen johtajan Heidi Rontun vieraana on henkilöstöjohtaja Mikko Jäkälä. Miten varmistetaan, että Metropolian tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma ei jää pelkäksi pöytälaatikkopaperiksi? Onko jotain erityistä mitä pitäisi huomioida juuri henkilökunnan moninaisuudessa? Entä miten Metropolia asemoituu moninaisuuden edistämisessä suhteessa muuhun korkeakoulukenttään?