Avainsana: Viestintä
-
Laura Matikainen
Hankeviestinnän vastuullisuudesta on pidettävä kiinni
Viestijöiden ammattitaitoon kuuluu huolehtia vastuullisista viestinnän toteutustavoista. Miten tämä näkyy ammattikorkeakoulussa hankeviestijän arjessa?
-
Milla Åman Kyyrö
Ammattiviestijät haluavat huomiosi
Viestijät yrittävät monin keinoin välittää tietoa ajankohtaisista asioista. Viestin saavuttua sinä päätät, kiinnostutko vai ohitatko sen.
-
Marianne Roivas
Kirjoita parempia asiantuntijatekstejä 3/3: Asiantuntijateksti on prosessi
Asiantuntijakirjoittamiseen liittyy monenlaisia vaiheita ideoinnista tiedonhankintaan, versioinnista viilauksiin. Hyvä kirjoittaja tunnistaa omat tapansa viedä kirjoitusprosesseja eteenpäin ja pystyy muokkaamaan toimintaansa tilanteiden niin vaatiessa. Tässä artikkelisarjassa nostan esiin näkökulmia, jotka voivat auttaa asiantuntijakirjoittajaa kohti parempia tekstejä. Sarjan ensimmäisessä osassa käsittelin lukijuutta ja kirjoittajuutta, ja toinen osa keskittyi erilaisiin teksteihin ja tekstien erilaisuuteen. Sarjan viimeisessä osassa pohdin asiantuntijatekstejä työvaiheiden näkökulmasta.
-
Marianne Roivas
Kirjoita parempia asiantuntijatekstejä 2/3: Mahdollisia tekstejä, mahdottomia tekstejä, erilaisia tekstejä
Korkeakoulu on tekstien maailma. Opiskelijoiden eteneminen perustuu pitkälti kirjallisiin oppimistehtäviin, ja henkilökunnan työ sisältää monenlaisia kirjoitustehtäviä. Yhtenä hetkenä laaditaan tiivis raportti hankerahoittajalle, toisessa hyödynnetään kirjoittamista yhteiskunnallisen vaikuttamisen keinona. Tässä artikkelisarjassa nostan esiin näkökulmia, jotka voivat auttaa asiantuntijakirjoittajaa kohti parempia tekstejä. Sarjan ensimmäisessä osassa pohdin lukijuutta ja kirjoittajuutta, nyt keskityn erilaisiin teksteihin ja tekstien erilaisuuteen
-
Marianne Roivas
Kirjoita parempia asiantuntijatekstejä 1/3: Kuka tekstissäsi puhuu ja kenelle?
Kirjoittaminen erilaisille yleisöille on keskeinen osa monen asiantuntijan työtä. Tukea on saatavana monesta suunnasta: organisaatioiden omista ohjeista ja laadukkaista oppaista. Tässä kirjoitussarjassa nostan esiin muutamia näkökulmia, jotka voivat auttaa asiantuntijakirjoittajaa kohti parempia tekstejä.
-
Laura Matikainen
Sosiaalisen median tulevaisuus – menevätkö kanavastrategiat uusiksi?
Miten hankkeista, tieteestä ja tutkimuksesta viestimisen käy sosiaalisen median myllerryksessä?
-
Vesa Heikkinen, Johanna Leskelä, Riikka Wallin
Jakso 10: Aitoa dialogia podcasteissa
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -jaksossa keskustellaan podcastien tekemisestä. Miksi jakaa uutta tietoa podcastien muodossa? Miten sisältö lähtee muotoutumaan? Entä mitä huomioitavaa on podcastien tuotannossa ja jakelussa? Vieraina Vesa Heikkinen ja Johanna Leskelä. Keskustelua johdattelee Riikka Wallin.
-
Maija Merimaa, Riikka Wallin, Milla Åman Kyyrö
Jakso 9: Toimittajan vastuu kokonaisuudesta
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -jaksossa Hankeviestinnän käsikirjan ja Vastuullinen hankeviestintä -kokoelman toimittajat Maija Merimaa, Riikka Wallin ja Milla Åman Kyyrö keskustelevat artikkelikokoelman toimittajan vastuusta. Miten voidaan parhaiten tukea kirjoittajia? Entä miten kannustaa yhteiskirjoittamiseen? Miksi ylipäätään haluttiin lähteä tekemään hankeviestintää käsitteleviä kirjoja yhdessä?
-
Milla Åman Kyyrö
Erottuisiko hankeviestijän ammattitaito osaamismerkeillä?
Minkälaista osaamista hankkeen viestijällä tulisi olla? Voiko se olla niin tarkkaan määriteltyä, että hankeviestijyys voitaisiin tunnistaa omaksi ammatikseen?
-
Aino Vuorijärvi
Aktiivi vai passiivi? 2/2: Tekijyys opinnäytetyötekstin eri osissa
Pitääkö asiantuntijateksti kirjoittaa aktiivissa vai passiivissa? Tässä artikkelissa Aino Vuorijärvi tarkastelee, miten tekijyyttä ilmaistaan ammattikorkeakoulun opinnäytetyötekstissä ja sen osissa.