Tekniikka ja teknologia
-
Janne Kauttonen, Jyrki Suomala, Riikka Wallin
Jakso 5: Tekoäly kirjoittamisen apuna
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -podcastin jaksossa keskustellaan siitä, miten generatiivisesta tekoälystä voi olla apua kirjoittamisessa. Miten ja mihin tekoälyä kannattaa hyödyntää? Vieraat Janne Kauttonen ja Jyrki Suomala kertovat myös siitä, miten he systemaattisesti tekevät tutkimustuloksiaan saavutettavaksi ammattiyleisöille. Keskustelua johdattelee Riikka Wallin.
-
Mika Hämäläinen, Johanna Niemi
Jakso 8: Luovuuden ja tekoälyn suhde
Korkeapainetta-podcastin jaksossa keskustellaan tekoälystä. Mitä tekoäly voi kuvitella – millä tavalla se on luova? Jos kielimalli voi tehdä suurimman osan ihmisen töistä, vapautuuko ihmisille aikaa luovuuteen? Keskustelemassa ovat Mika Hämäläinen ja Johanna Niemi.
-
Katri Halonen
Teknologian muovaama luovuus
Teknologian kehitys on muovannut luovaa alaa viimeisen sadan vuoden aikana tavalla, joka on rikastuttanut ihmiskunnan kulttuuriperintöä mutta samalla haastanut perinteisiä toimintamalleja. Kuinka teknologia on muokannut taiteen tekemisen ja kokemisen tapaa – ja mitä siitä voidaan oppia tulevaisuutta ajatellen?
-
Juha Järvinen
Missä viipyvät lentävät autot?
Liikkumisen tavat hakevat uusia muotoja. Annammeko asioiden ja palveluiden tuoda itse itsensä luoksemme ja liikumme jatkossa vain kuntoilun ja huvin vuoksi?
-
Mari Virtanen
Selkeä digitaalinen oppimisympäristö 1/2: Saavutettavuuden 3 näkökulmaa
Kun digipedagogiikka ja oppiminen digitaalisissa ympäristöissä on kaikkien korkeakoulujen arkea, voidaan keskittyä laatuun, selkeyteen ja saavutettavuuteen. Oppimisympöristoissäkin on tärkeä huomioida saavutettavuuden kolme näkökulmaa: kognitiivinen, kielellinen ja tekninen saavutettavuus.