Yhteiskunta ja työelämä
-
Tiina Ahti, Anne Suvitie, Anna Uunila, Riikka Wallin
Jakso 7: Pakohuonepeli oppimisen menetelmänä
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -jaksossa Tiina Ahti, Anne Suvitie ja Anna Uunila kertovat siitä, miten he ovat kehittäneet virtuaalisen pakopelin imetysohjauksen opetukseen. Miksi he halusivat kirjoittaa aiheesta myös ammattilehtiin? Entä millainen rooli lehdillä on ammatillisessa keskustelussa? Keskustelua johdattelee Riikka Wallin.
-
Sanni Aromaa, Janina Rannikko, Riikka Wallin
Jakso 6: Keskittymistä kirjoittamiseen retriitissä
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -podcastin jaksossa Sanni Aromaa ja Janina Rannikko kertovat kokemuksistaan kirjoitusretriitistä. Miten retriitti tuki kirjoittamista? Millaista oli asettaa itselle pieniä ja suurempia kirjoittamisen tavoitteita? Entä mitä voikaan saada kahdessa päivässä aikaiseksi? Keskustelua johdattelee Riikka Wallin.
-
Janne Kauttonen, Jyrki Suomala, Riikka Wallin
Jakso 5: Tekoäly kirjoittamisen apuna
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -podcastin jaksossa keskustellaan siitä, miten generatiivisesta tekoälystä voi olla apua kirjoittamisessa. Miten ja mihin tekoälyä kannattaa hyödyntää? Vieraat Janne Kauttonen ja Jyrki Suomala kertovat myös siitä, miten he systemaattisesti tekevät tutkimustuloksiaan saavutettavaksi ammattiyleisöille. Keskustelua johdattelee Riikka Wallin.
-
Antti-Veikko Salo
Suuria tarinoita suurella vastuulla
Useiden maailmanlaajuisten ympäristö- ja muiden kriisien keskellä audiovisuaalisella alalla on hallussaan ainutlaatuinen väline suurten massojen puhuttelemiseen. Miten tarinankerronnan lahjaa voisi hyödyntää niin, että ihmisten ajattelua ja toimintaa saisi ohjattua kohti kestävämpää elämää – sortumatta kuitenkaan manipulointiin ja propagandan tuottamiseen?
-
Milla Åman Kyyrö
Erottuisiko hankeviestijän ammattitaito osaamismerkeillä?
Minkälaista osaamista hankkeen viestijällä tulisi olla? Voiko se olla niin tarkkaan määriteltyä, että hankeviestijyys voitaisiin tunnistaa omaksi ammatikseen?
-
Eveliina Korpela, Johanna Komppa, Riikka Wallin
Jakso 4: Tieteellisestä ammatilliseen julkaisemiseen
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -podcastin jaksossa aiheena ovat yhteiset intressit ja keskinäinen luottamus yhteiskirjoittamisessa. Aiheuttavatko ammattikorkeakoulun ja yliopiston erilaiset julkaisemisen kulttuurit ristiriitoja? Keskustelemassa Eveliina Korpela ja Johanna Komppa, Riikka Wallin johdattaa keskustelua.
-
Heidi Rontu, Riikka Wallin
Jakso 7: Pinkkipesua vai aitoa moninaisuuden edistämistä?
Miten sukupuolten moninaisuuden ymmärrystä ja yhdenvertaisuutta voi edistää ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis ja innovaatiotoiminnassa? Miten rakennetaan vakaa pohja, jonka myötä voidaan viestiäkin vastuullisuustyöstä ilman että jäädään pelkkien juhlapuheiden tasolle? Heidi Rontun vieraana Riikka Wallin.
-
Heidi Rontu, Pia Vaajakallio, Ulla Vehkaperä
Jakso 6: Moninainen työ- ja opiskelukyky
Moninainen Metropolia -podcastissa Ulla Vehkaperä ja Pia Vaajakallio keskustelevat Heidi Rontun kanssa siitä, mitä moninainen työ- ja opiskelukyky tarkoittaa. Miten voidaan taata, että yhdenvertaisuustyö ei jää vain suunnitelmien tasolle ja miksi työnantajien tulisi edistää työn muotoilemista?
-
Mira Haataja
Yhdenvertaisuusosaamista työkäytäntöihin
Miten ammattikorkeakouluissa ja niiden TKI-toiminnassa voidaan parhaiten ottaa uusia askeleita kohti yhdenvertaisia työkäytäntöjä? Yksi reitti on tapahtumien ja erilaisten työpajojen saavutettavuuden tietoinen kehittäminen.
-
Heidi Rontu, Johanna Niemi
Jakso 5: Moninaisuus, työelämä ja sukupuolten välinen tasa-arvo
Moninainen Metropolia -podcast-jakson vieraana on Metropolian asiantuntija ja opettaja Johanna Niemi. Millainen sukupuolijakauma on Metropolian eri aloilla? Onko sukupuolen mukainen eriytyminen erityisen vahvaa Metropoliassa? Entä miten opiskelijoiden valintoihin voidaan konkreettisesti vaikuttaa?