Yhteiskunta ja työelämä
-
Sanna Saikko, Marjatta Komulainen
Työnmuotoilun rooli kestävillä työurilla
Työnmuotoilulla voidaan tukea ikääntyvien työntekijöiden urasuunnittelua ja kestäviä työuria. Sillä voidaan vastata työuran aikaisiin työkykymuutoksiin ja tukea työtehtävissä, joissa on tunnistettu kognitiivisia, psyykkisiä ja fyysisiä kuormitustekijöitä, kuten laaja-alaisia osaamisvaatimuksia, monitehtävävaatimuksia, tiivistahtisuutta, muistikuormitusta tai ergonomisesti haastavia työasentoja.
-
Marianne Roivas
Kirjoita parempia asiantuntijatekstejä 1/3: Kuka tekstissäsi puhuu ja kenelle?
Kirjoittaminen erilaisille yleisöille on keskeinen osa monen asiantuntijan työtä. Tukea on saatavana monesta suunnasta: organisaatioiden omista ohjeista ja laadukkaista oppaista. Tässä kirjoitussarjassa nostan esiin muutamia näkökulmia, jotka voivat auttaa asiantuntijakirjoittajaa kohti parempia tekstejä.
-
Jussi Linkola, Tapani Martti
Työn tekemisen muodot IT- ja media-aloilla
Tässä artikkelissa on kuvattu erilaisia työn tekemisen, työsuhteiden ja toimeksiantosuhteiden muotoja IT- ja media-aloilla. Artikkeli tarjoaa tietoa näiden alojen työttömille työnhakijoille perustuen vuodenvaihteessa 2024–25 saatavilla olleisiin tietoihin.
-
Tiina Ahti, Anne Suvitie, Anna Uunila, Riikka Wallin
Jakso 7: Pakohuonepeli oppimisen menetelmänä
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -jaksossa Tiina Ahti, Anne Suvitie ja Anna Uunila kertovat siitä, miten he ovat kehittäneet virtuaalisen pakopelin imetysohjauksen opetukseen. Miksi he halusivat kirjoittaa aiheesta myös ammattilehtiin? Entä millainen rooli lehdillä on ammatillisessa keskustelussa? Keskustelua johdattelee Riikka Wallin.
-
Sanni Aromaa, Janina Rannikko, Riikka Wallin
Jakso 6: Keskittymistä kirjoittamiseen retriitissä
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -podcastin jaksossa Sanni Aromaa ja Janina Rannikko kertovat kokemuksistaan kirjoitusretriitistä. Miten retriitti tuki kirjoittamista? Millaista oli asettaa itselle pieniä ja suurempia kirjoittamisen tavoitteita? Entä mitä voikaan saada kahdessa päivässä aikaiseksi? Keskustelua johdattelee Riikka Wallin.
-
Janne Kauttonen, Jyrki Suomala, Riikka Wallin
Jakso 5: Tekoäly kirjoittamisen apuna
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -podcastin jaksossa keskustellaan siitä, miten generatiivisesta tekoälystä voi olla apua kirjoittamisessa. Miten ja mihin tekoälyä kannattaa hyödyntää? Vieraat Janne Kauttonen ja Jyrki Suomala kertovat myös siitä, miten he systemaattisesti tekevät tutkimustuloksiaan saavutettavaksi ammattiyleisöille. Keskustelua johdattelee Riikka Wallin.
-
Antti-Veikko Salo
Suuria tarinoita suurella vastuulla
Useiden maailmanlaajuisten ympäristö- ja muiden kriisien keskellä audiovisuaalisella alalla on hallussaan ainutlaatuinen väline suurten massojen puhuttelemiseen. Miten tarinankerronnan lahjaa voisi hyödyntää niin, että ihmisten ajattelua ja toimintaa saisi ohjattua kohti kestävämpää elämää – sortumatta kuitenkaan manipulointiin ja propagandan tuottamiseen?
-
Milla Åman Kyyrö
Erottuisiko hankeviestijän ammattitaito osaamismerkeillä?
Minkälaista osaamista hankkeen viestijällä tulisi olla? Voiko se olla niin tarkkaan määriteltyä, että hankeviestijyys voitaisiin tunnistaa omaksi ammatikseen?
-
Eveliina Korpela, Johanna Komppa, Riikka Wallin
Jakso 4: Tieteellisestä ammatilliseen julkaisemiseen
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -podcastin jaksossa aiheena ovat yhteiset intressit ja keskinäinen luottamus yhteiskirjoittamisessa. Aiheuttavatko ammattikorkeakoulun ja yliopiston erilaiset julkaisemisen kulttuurit ristiriitoja? Keskustelemassa Eveliina Korpela ja Johanna Komppa, Riikka Wallin johdattaa keskustelua.
-
Heidi Rontu, Riikka Wallin
Jakso 7: Pinkkipesua vai aitoa moninaisuuden edistämistä?
Miten sukupuolten moninaisuuden ymmärrystä ja yhdenvertaisuutta voi edistää ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis ja innovaatiotoiminnassa? Miten rakennetaan vakaa pohja, jonka myötä voidaan viestiäkin vastuullisuustyöstä ilman että jäädään pelkkien juhlapuheiden tasolle? Heidi Rontun vieraana Riikka Wallin.