Metrospektiivi Pro
Metrospektiivi Pro julkaisee ammatillisille yleisöille suunnattuja artikkeleita, podcasteja ja videoita Metropolia Ammattikorkeakoulun henkilöstöltä ja maisteritason opiskelijoilta.
-
Laura Matikainen
Elämyksellisyys hanketapahtumissa 2/3: Elämys syntyy onnistuneesta kävijäkokemuksesta
Tässä artikkelissa käsittelen, miten hankkeen järjestämässä tapahtumassa tuotetaan onnistunut kävijäkokemus. Hanketapahtuma on hankkeen järjestämä tapahtuma. Se voi olla seminaari, työpaja tai messujen kaltainen tilaisuus, jossa on eri yrityksiä ja yhteistyökumppaneita mukana näytteilleasettajina. Hanketapahtuman tarkoituksena usein on tuoda yhteen alan ammattilaisia verkostoitumaan sekä samalla viestiä hankkeen tavoitteista ja tuloksista.
-
Aino Vuorijärvi, Riitta Lumme
Bioanalyytikon työn tekstilajeja oppimassa
Minkälaisia tekstitaitoja bioanalyytikko tarvitsee työskennellessään suomalaisessa työympäristössä? Mitkä ovat ammatin tärkeimpiä tekstilajeja? Entä miten oppia ja opettaa niitä bioanalytiikan uudessa kaksikielisessä (englanti-suomi) Bachelor-tutkinnossa?
-
Laura Matikainen
Elämyksellisyys hanketapahtumissa 1/3: Enemmän elämyksellisiä elementtejä hanketapahtumiin
Tässä tekstissä pohdin, voisiko elämyksellisyyteen panostamalla houkutella enemmän kävijöitä hankkeen järjestämään tapahtumaan. Moni hankkeen järjestämä tapahtuma ei houkuttele toivottua määrää osallistujia. Hanketapahtumat ovat kuitenkin osallistujilleen ja heidän edustamilleen organisaatioille hyödyllisiä, joten tapahtumilla on paikkansa.
-
Amir Dirin, Toini Harra
The critical role of usability and user experience in healthcare and agetech in the AI era
To ensure safety, usability and user experience must be prioritized in products when human users are involved, regardless of the development methods or technology used. What do we need to consider when developing AI and using it in service design processes in healthcare, agetech and beyond?
-
Essi Santala, Kiika Sarpola
Menestyvä freelancer tietää mitä osaa
Osaamisen tunnistaminen on tärkeää erityisesti työelämän siirtymävaiheissa. Freelancer-työssä oman osaamisen kuvaamisen tärkeys ja jatkuva oppiminen korostuvat. Artikkeli käsittelee aihetta esitysteknisen alan näkökulmasta.
-
Paula Lindqvist, Riitta Lumme, Heidi Stenberg
Opintojen edistymisen haasteita ja keskeyttämisen syitä
Minkälaisia haasteita on korkeakouluopiskelijoiden opintojen etenemisessä, minkälaiset tekijät vaikuttavat keskeyttämisen taustalla ja mitkä syyt johtavat opinnoista eroamiseen? Artikkelissa näihin kysymyksiin vastataan opiskelijoille tehdyn sähköpostikyselyn tulosten kautta ja asiantuntijatietoon perustuen.
-
Suvi Kiviniemi
The field of videogames beyond profit and art
Game-making depends on and flourishes in informal communities.
-
Sanna Saikko, Marjatta Komulainen
Työnmuotoilun rooli kestävillä työurilla
Työnmuotoilulla voidaan tukea ikääntyvien työntekijöiden urasuunnittelua ja kestäviä työuria. Sillä voidaan vastata työuran aikaisiin työkykymuutoksiin ja tukea työtehtävissä, joissa on tunnistettu kognitiivisia, psyykkisiä ja fyysisiä kuormitustekijöitä, kuten laaja-alaisia osaamisvaatimuksia, monitehtävävaatimuksia, tiivistahtisuutta, muistikuormitusta tai ergonomisesti haastavia työasentoja.
-
Marianne Roivas
Kirjoita parempia asiantuntijatekstejä 1/3: Kuka tekstissäsi puhuu ja kenelle?
Kirjoittaminen erilaisille yleisöille on keskeinen osa monen asiantuntijan työtä. Tukea on saatavana monesta suunnasta: organisaatioiden omista ohjeista ja laadukkaista oppaista. Tässä kirjoitussarjassa nostan esiin muutamia näkökulmia, jotka voivat auttaa asiantuntijakirjoittajaa kohti parempia tekstejä.
-
Mari Virtanen
Selkeä digitaalinen oppimisympäristö 2/2: Tekoälyapurit saavutettavuuden parantajana
Generatiivista tekoälyä voi hyödyntää digitaalisten oppimisympäristöjen saavutettavuuden parantamisessa. Pääset tässä artikkelissa tutustumaan tekoälykokeilujen tuloksiin ja esimerkkeihin.
-
Marita Huhtaniemi, Kati Marin, Kirsi Kuosa
Metropolian opintotarjonnan modularisointi horisonttiajattelun ohjaamana
Miten transformatiivista muutosta kuvaava Kolmen horisontin malli sekä modularisointi voivat auttaa uudistamaan opintotarjontaa systeemisesti ja tulevaisuuskestävästi?
-
Vesa Heikkinen, Johanna Leskelä, Riikka Wallin
Jakso 10: Aitoa dialogia podcasteissa
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -jaksossa keskustellaan podcastien tekemisestä. Miksi jakaa uutta tietoa podcastien muodossa? Miten sisältö lähtee muotoutumaan? Entä mitä huomioitavaa on podcastien tuotannossa ja jakelussa? Vieraina Vesa Heikkinen ja Johanna Leskelä. Keskustelua johdattelee Riikka Wallin.