Yhteiskunta ja työelämä
-
Hannele Hokkanen, Arto Tiihonen, Riikka Wallin
Jakso 3: Kehitystyön tulokset näkyväksi
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -podcastin jaksossa Hannele Hokkanen ja Arto Tiihonen kertovat siitä, miten he ovat yhdessä tehneet näkyväksi seniorivaikuttajaryhmien toimintaa yhteisten verkkoartikkelien ja podcastin avulla. Riikka Wallin johdattelee keskustelua.
-
Heidi Rontu, Johanna Niemi, Minttu Ågren
Jakso 4: Sukupuolen moninaisuuden huomioiminen oppimistilanteissa
Tässä Moninainen Metropolia -podcastin jaksossa Heidin Rontun vieraiksi saapuvat Metropolian asiantuntija ja opettaja Johanna Niemi sekä sosionomi ja seksuaaliterapeutti Minttu Ågren, joka suorittaa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa Creativity and Arts in Social and Health Fields (CRASH) -tutkinto-ohjelmassa.
-
Heidi Rontu, Jenni Torikka
Jakso 3: Miten saavutettavuus, moninaisuus ja yhdenvertaisuus liittyvät toisiinsa?
Moninainen Metropolia -podcastissa Heidi Rontun vieraana on Metropolian saavutettavuusasiantuntija Jenni Torikka. Miten saavutettavuus ja moninaisuus, yhdenvertaisuus sekä tasa-arvo liittyvät toisiinsa? Mikä merkitys selkeällä yleiskielellä ja selkokielellä on korkeakoulun arjessa? Entä miten digipalvelulain saavutettavuusvaatimukset vaikuttavat verkko-opetukseen ja oppimateriaaleihin?
-
Anniina Honkonen, Jennie Nyman, Riikka Wallin
Jakso 2: Tapahtumasta yhteistä ymmärrystä
Tässä Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -podcastin jaksossa keskustellaan siitä, miten osallistuminen ammattilaistapahtumaan muotoutuu yhteiseksi ymmärrykseksi kirjoittamalla. Keskustelijoina Anniina Honkonen ja Jennie Nyman, keskustelua johdattelee Riikka Wallin.
-
Johanna Isosävi, Camilla Lindholm, Riikka Wallin
Jakso 1: Yhteisön merkitys kirjoittamisessa
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -podcastin ensimmäisessä jaksossa kuulemme, miten korkeakouluissa työskentelevien suurimman kirjoittamiseen liittyvän haasteen, eli ajanpuutteen, voi ratkaista. Keskustelijoina Yhteisöllisen kirjoittamisen oppaan kirjoittajat Johanna Isosävi ja Camilla Lindholm. Riikka Wallin johdattelee keskustelua.
-
Heidi Rontu, Juuli Ärttö
Jakso 2: Mitä moninainen Metropolia on opiskelijoille?
Tässä Moninainen Metropolia -podcastin jaksossa Heidi Rontun vieraana on toimintaterapian opiskelija ja Metropolian opiskelijakunnan METKAn hallituksen jäsen, edunvalvonta- sekä tapahtumavastaava Juuli Ärttö. Miten kansainväliset opiskelijat huomioidaan? Entä miten orientoivissa opinnoissa voidaan käsitellä moninaisuutta, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta?
-
Riikka Wallin
Yhdessä kohti uudenlaista julkaisemisen kulttuuria
Metrospektiivin kehittämiseen kutsuttiin koko työyhteisö mukaan. Se on syntynyt tarpeesta yhtenäistää julkaisemisen tapoja ja tehdä toiminnasta vaikuttavampaa.
-
Heidi Rontu, Mikko Jäkälä
Jakso 1: Mitä moninainen Metropolia on henkilöstölle?
Moninainen Metropolia -podcastin ensimmäisessä jaksossa Metropolian jatkuvan oppimisen johtajan Heidi Rontun vieraana on henkilöstöjohtaja Mikko Jäkälä. Miten varmistetaan, että Metropolian tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma ei jää pelkäksi pöytälaatikkopaperiksi? Onko jotain erityistä mitä pitäisi huomioida juuri henkilökunnan moninaisuudessa? Entä miten Metropolia asemoituu moninaisuuden edistämisessä suhteessa muuhun korkeakoulukenttään?
-
Riikka Wallin
Yleistajuista tietoa tarvitaan (edelleen)
Yleistajuisen tiedon avulla tehdään tutkimusta ja kehityshankkeissa syntynyttä tietoa näkyväksi suurelle yleisölle. Se on tärkeää, jotta uusi tieto tulee käyttöön kaikilla yhteiskunnan tasoilla.