Tutkimus ja kehittäminen
-
Aino Vuorijärvi
Näytä että käytät 1/2: Merkkejä tekoälyn käytöstä opiskelu- ja asiantuntijateksteissä
Tekoälyavusteisen kirjoittamisen nopeasti valtavirtaistuessa monet opiskelu- ja asiantuntijayhteisöt ovat antaneet suosituksiaan tekoälyn käytön merkitsemisestä tekstiin. Kansainvälisiä tai kansallisia standardeja tai vakiintuneita käytäntöjä merkintätavoista ei kuitenkaan vielä ole. Tekstien tekemisessä ja ohjaamisessa ohjeita kipeästi kaivataan, ja siksi seuraavassa hahmotellaan niiden lähtökohtia perustaksi vähitellen yhdenmukaistuville merkintäkäytännöille.
-
Marianne Roivas
Kirjoita parempia asiantuntijatekstejä 2/3: Mahdollisia tekstejä, mahdottomia tekstejä, erilaisia tekstejä
Korkeakoulu on tekstien maailma. Opiskelijoiden eteneminen perustuu pitkälti kirjallisiin oppimistehtäviin, ja henkilökunnan työ sisältää monenlaisia kirjoitustehtäviä. Yhtenä hetkenä laaditaan tiivis raportti hankerahoittajalle, toisessa hyödynnetään kirjoittamista yhteiskunnallisen vaikuttamisen keinona. Tässä artikkelisarjassa nostan esiin näkökulmia, jotka voivat auttaa asiantuntijakirjoittajaa kohti parempia tekstejä. Sarjan ensimmäisessä osassa pohdin lukijuutta ja kirjoittajuutta, nyt keskityn erilaisiin teksteihin ja tekstien erilaisuuteen
-
Susanna Näreaho
Tutkimusrahoitusta Suomen Akatemialta: arvalla vai osaamisella?
Ammattikorkeakoulut suuntaavat TKI-toimintaansa kehitys- ja innovaatioprojekteista tutkimuksellisempiin kokonaisuuksiin. Tutkimuksellisemman rahoituksen kasvattaminen, myös Suomen Akatemian rahoituksen lisääminen on mukana monen ammattikorkeakoulun kehitystavoitteissa. Artikkeli esittelee vinkkejä siihen, miten erottautua muiden loistavien hakijoiden joukosta.
-
Timo Nykopp
Miten erottua tekoälyn käytöllä TKI-toiminnassa?
Tekoäly muuttaa tekemisen tapoja kaikilla toimialoilla. Miten sitä voi hyödyntää tarkoituksenmukaisella tavalla TKI-toiminnassa, jos haluaa erottautua joukosta niin kehittämistyön sisällön kuin hakemustekstienkin osalta?
-
Amir Dirin, Toini Harra
The critical role of usability and user experience in healthcare and agetech in the AI era
To ensure safety, usability and user experience must be prioritized in products when human users are involved, regardless of the development methods or technology used. What do we need to consider when developing AI and using it in service design processes in healthcare, agetech and beyond?
-
Marianne Roivas
Kirjoita parempia asiantuntijatekstejä 1/3: Kuka tekstissäsi puhuu ja kenelle?
Kirjoittaminen erilaisille yleisöille on keskeinen osa monen asiantuntijan työtä. Tukea on saatavana monesta suunnasta: organisaatioiden omista ohjeista ja laadukkaista oppaista. Tässä kirjoitussarjassa nostan esiin muutamia näkökulmia, jotka voivat auttaa asiantuntijakirjoittajaa kohti parempia tekstejä.
-
Laura Matikainen
Sosiaalisen median tulevaisuus – menevätkö kanavastrategiat uusiksi?
Miten hankkeista, tieteestä ja tutkimuksesta viestimisen käy sosiaalisen median myllerryksessä?
-
Vesa Heikkinen, Johanna Leskelä, Riikka Wallin
Jakso 10: Aitoa dialogia podcasteissa
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -jaksossa keskustellaan podcastien tekemisestä. Miksi jakaa uutta tietoa podcastien muodossa? Miten sisältö lähtee muotoutumaan? Entä mitä huomioitavaa on podcastien tuotannossa ja jakelussa? Vieraina Vesa Heikkinen ja Johanna Leskelä. Keskustelua johdattelee Riikka Wallin.
-
Maija Merimaa, Riikka Wallin, Milla Åman Kyyrö
Jakso 9: Toimittajan vastuu kokonaisuudesta
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -jaksossa Hankeviestinnän käsikirjan ja Vastuullinen hankeviestintä -kokoelman toimittajat Maija Merimaa, Riikka Wallin ja Milla Åman Kyyrö keskustelevat artikkelikokoelman toimittajan vastuusta. Miten voidaan parhaiten tukea kirjoittajia? Entä miten kannustaa yhteiskirjoittamiseen? Miksi ylipäätään haluttiin lähteä tekemään hankeviestintää käsitteleviä kirjoja yhdessä?
-
Tiina Ahti, Anne Suvitie, Anna Uunila, Riikka Wallin
Jakso 7: Pakohuonepeli oppimisen menetelmänä
Tarinoita yhteiskirjoittamisesta -jaksossa Tiina Ahti, Anne Suvitie ja Anna Uunila kertovat siitä, miten he ovat kehittäneet virtuaalisen pakopelin imetysohjauksen opetukseen. Miksi he halusivat kirjoittaa aiheesta myös ammattilehtiin? Entä millainen rooli lehdillä on ammatillisessa keskustelussa? Keskustelua johdattelee Riikka Wallin.